Exceptioneel transport

MAAT Transport heeft een uitstekende reputatie op het gebied van normaal en exceptioneel transport. Transporten voeren wij uit met ons eigen wagenpark dat bestaat uit een grote diversiteit aan wagens en volgmateriaal met autolaadkranen tot wel 85 ton per meter. Hierdoor is MAAT Transport bijzonder geschikt voor complete bedrijfs- en interne verhuizingen. Behalve het transport voeren wij ook de plaatsingswerkzaamheden uit van bijvoorbeeld kluizen, schakelkasten en pompunits. Ons wagenpark rijdt zowel nationaal als internationaal en plannen wij vanuit drie strategische locaties: Alblasserdam, Rotterdam-Botlek en Antwerpen (Havengebied).

MAAT Transport legt de lat voor zijn chauffeurs hoog en investeert in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken allemaal over volgende certificaten:

  • Heftruckcertificaat
  • ADR-certificaat (gevaarlijke stoffen)
  • Veiligheidscertificaat (VCA)
  • Hijskraancertificaat
  • Hoogwerkercertificaat

 

HET BESTE MATERIAAL VOOR BETROUWBAAR (ZWAAR) TRANSPORT

MAAT Transport beschikt over 90 trekkende eenheden en 150 getrokken eenheden. Denk hierbij aan expressewagens, trekkers, open en gesloten bakwagens, open en gesloten trailers, semi-diepladers, eurodiepladers en schuiftrailers. Het merendeel is uitgerust met een hydraulische kraan en/of laadklep.  Alle voertuigen zijn uitgerust met Tracking & Tracing en boordcomputer. Daarmee is ons wagenpark uitermate geschikt voor regulier transport, maar ook voor zwaar-, speciaal-, en bijzonder transport kunt u bij MAAT terecht.

DE BESTE CHAUFFEURS IN IEDERE SITUATIE

Een uitstekende reputatie op het gebied van (exceptioneel) transport begint met goede chauffeurs. MAAT Transport werkt alleen met de beste Nederlandse chauffeurs en investeert veel in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken over diverse certificaten zoals heftruck, ADR (gevaarlijke stoffen), veiligheid (VCA), autolaadkraan, hoogwerker en industriële verhuizingen. Dankzij deze chauffeurs kunnen we iedere transportaanvraag aan. Of het nu gaat om het vervoer van een zeecontainer of juist om bijzonder transport van objecten met afwijkende afmetingen.

truck

EXCEPTIONEEL TRANSPORT BOTLEK IN BEELD

Impressie van exceptioneel transport naar de Botlek:

SPECIALIST IN INDUSTRIELE VERHUIZINGEN EN ZWAAR TRANSPORT

MAAT Transport is gespecialiseerd in interne machineverhuizingen en industriële verhuizingen. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende voorbereiding en een strak tijdschema. We beschikken over een team van gespecialiseerde chauffeurs die het transport van de goederen in goede banen kan leiden. Zij werken met speciale voertuigen die voorzien zijn van extra hulpgereedschappen zoals hydraulische vijzels, hand- en elektrische takels, rollerbanen, rol- en hefsets, stapelaars/safeliften (voor kleine ruimtes), speciale kraan voor trappenhuizen en plaatsingswagens met hydraulische laad- en loskranen tot 80 ton/meter. Dankzij deze combinatie van professionele chauffeurs en modern materieel, zijn we in staat om internationaal exceptioneel transport aan te bieden.

MAAT-Vrachtwagens-35

VERHUIZING IN BEELD

Uitvoering van een verhuizing en het bijbehorende exceptionele transport in beeld:

EXPEDITIE

MAAT kan ook het complete transport verzorgen voor al uw  verschepingen en luchtvrachtzendingen van en naar alle bestemmingen wereldwijd. Hierbij nemen wij de complete logistiek voor onze rekening, vanaf de aflader tot en met het afleveren van de zending bij de ontvanger. Dit houdt in het lokale transport, het boeken van de zending (-en) bij de rederij en de documentatie & douane afhandeling. Dit kan zowel voor gecontaineriseerde verschepingen als conventioneel.

Specialist in groupage & distributie

MAAT Transport beschikt over een distributiecentrum dat volledig is afgestemd op het efficiënt lossen, sorteren, plannen, laden en distribueren van grote aantallen zendingen naar verschillende opdrachtgevers.

Groupage is het verzamelen van pallets en pakketten met diverse bestemmingen voor verschillende opdrachtgevers. Deze pallets en pakketten worden in een continue stroom in ons distributiecentrum in Alblasserdam gelost en gesorteerd. Onze planners maken per dag voor de distributie van deze pallets en pakketten een distributieplanning. Wanneer de geplande ritten compleet zijn, laden onze logistiek medewerkers de pallets en pakketten en leveren onze chauffeurs deze af. Door de jaren heen hebben we de processen van het verzamelen, sorteren, combineren en distribueren van zendingen geperfectioneerd. Hierdoor kunnen we efficiënt, flexibel en zeer concurrerend werken. Rechtstreekse verzending, zonder overslag, is ook mogelijk.

MAAT werkt nationaal en internationaal. We rijden al ruim 80 jaar door de hele Benelux en Duitsland. Hierdoor weten we precies waar de knelpunten liggen én wat de snelle routes zijn.

Onze groupage en distributie activiteiten voeren wij met onze eigen chauffeurs en materieel uit in Nederland, Belgie, Luxemburg en Duitsland. Zendingen die buiten de genoemde landen vallen kunnen we wél voor u verzamelen, plannen en overslaan, maar het transport zal in dat geval in samenwerking met een betrouwbaar collega-transportbedrijf worden uitgevoerd.

Cross docking,  warehousing en opslag 

MAAT Transport biedt ook cross docking, warehousing en opslag aan. Cross docking is vergelijkbaar met groupage met dit verschil dat we zendingen niet opslaan maar direct sorteren en inladen voor levering.

Dagelijks voeren wij op onze locatie in Alblasserdam grote aantallen cross docking activiteiten uit. Dit is een methode waarbij wij de pallets en pakketten lossen in ons distributiecentrum. De goederen worden niet opgeslagen maar direct gesorteerd en weer geladen voor bezorging de dag erna bij de klant van onze opdrachtgever.

Voor het kort of lang opslaan van goederen beschikken wij in Alblasserdam aan overdekte opslagcapaciteit. Deze opslaglocatie beschikt onder andere over bovenloopkranen. Daarnaast beschikken we over opslagcapaciteit op een buitenterrein.

Modulair luchtkussen transportsysteem

Het modulair luchtkussen transportsysteem is  ontworpen om zware lasten en objecten van verschillende soorten en formaten intern te verplaatsen.  Voor het  luchtkussen transportsysteem bestaat geen gelijkwaardig alternatief, deze technologie bespaart namelijk veel tijd en kosten. De investering is  relatief laag, het proces veilig en het resultaat effectief. Dankzij het modulaire ontwerp, waardoor het systeem direct inzetbaar is voor diverse logistieke doeleinden, is dit luchtkussen transportsysteem zeer geschikt voor het zware werk tot aan 18 ton!

Hoe het werkt


Voor de maximale stabiliteit worden 4  luchtkussen modules  onder de last geschoven  zodat  het gewicht van de lading relatief gelijkmatig over de luchtkussen modules verdeelt  wordt. De luchtkussen modules worden aangesloten op de besturingseenheid, die aangesloten is op het persluchtsysteem. Met behulp van de luchtdrukregelaars wordt de luchtdruk geleidelijk verhoogd totdat de modules de last van de grond heffen. Op deze manier wordt er een dunne film van lucht gevormd onder de modules. Het object “zweeft” nu op deze film van lucht, vrijwel wrijvingsloos en is eenvoudig te verplaatsen en precies te positioneren in iedere horizontale richting.
Er zijn meerdere  personen nodig voor de optimale veiligheid om met dit systeem te werken en het verschuiven van het object te begeleiden.

Mogelijkheden

Zware voorwerpen tussen hallen  verplaatsen waar kranen niet kunnen komen
Geen vaste installatie in het gebouw nodig
Het systeem is niet veel groter dan het object wat verplaatst dient te worden
Geen puntbelasting
Geen vloerslijtage vanwege de lage wrijving
Verplaatsing van het object kan op de millimeter en in iedere horizontale richting

Aanvraag exceptioneel transport

Heeft u een transport dat professioneel en betrouwbaar uitgevoerd moet worden? Doe dan een aanvraag voor regulier of exceptioneel transport bij MAAT. We hebben veel ervaring met exceptioneel transport in Nederland en buiten Nederland. We helpen graag verder om het transport in goede banen te leiden. Of het nu gaat om een levering naar een klant of een complete bedrijfsverhuizing.