Kroon transport

Kroon Transport Alblasserdam B.V. is een internationaal opererend transportbedrijf uit Alblasserdam dat sinds juli 2014 zelfstandig onder de vlag van MAAT opereert. Kroon Transport bestaat al 70 jaar en is gespecialiseerd in groupage en distributie van palletzendingen van en naar de Benelux en Duitsland. De kracht van Kroon schuilt in het aangaan van hechte partnerships. Door de korte lijnen tussen opdrachtgever, planning en onze chauffeurs komen we snel tot goede oplossingen.

Specialist in groupage & distributie

Kroon Transport beschikt over een distributiecentrum dat volledig is afgestemd op het efficiënt lossen, sorteren, plannen, laden en distribueren van grote aantallen zendingen naar verschillende opdrachtgevers.

Groupage is het verzamelen van pallets en pakketten met diverse bestemmingen voor verschillende opdrachtgevers. Deze pallets en pakketten worden in een continue stroom in ons distributiecentrum in Alblasserdam gelost en gesorteerd. Onze planners maken per dag voor de distributie van deze pallets en pakketten een distributieplanning. Wanneer de geplande ritten compleet zijn, laden onze logistiek medewerkers de pallets en pakketten en leveren onze chauffeurs deze af. Door de jaren heen hebben we de processen van het verzamelen, sorteren, combineren en distribueren van zendingen geperfectioneerd. Hierdoor kunnen we efficiënt, flexibel en zeer concurrerend werken. Rechtstreekse verzending, zonder overslag, is ook mogelijk.

Kroon_MaatJuni2015-ceesvdwal_3 (2)

Nationaal &  internationaal transport

Kroon Transport werkt nationaal en internationaal. We rijden al 70 jaar door de hele Benelux en Duitsland. Hierdoor weten we precies waar de knelpunten liggen én wat de snelle routes zijn.

Onze groupage en distributie activiteiten voeren wij met onze eigen chauffeurs en materieel uit in Nederland, Belgie, Luxemburg en Duitsland. Zendingen die buiten de genoemde landen vallen kunnen we wél voor u verzamelen, plannen en overslaan, maar het transport zal in dat geval in samenwerking met een betrouwbaar collega-transportbedrijf worden uitgevoerd.

Cross docking,  warehousing en opslag 

Kroon Transport biedt ook cross docking, warehousing en opslag aan. Cross docking is vergelijkbaar met groupage met dit verschil dat we zendingen niet opslaan maar direct sorteren en inladen voor levering.

Dagelijks voeren wij op onze locatie in Alblasserdam grote aantallen cross docking activiteiten uit. Dit is een methode waarbij wij de pallets en pakketten lossen in ons distributiecentrum. De goederen worden niet opgeslagen maar direct gesorteerd en weer geladen voor bezorging de dag erna bij de klant van onze opdrachtgever.

Voor het kort of lang opslaan van goederen beschikken wij in Alblasserdam aan overdekte opslagcapaciteit. Deze opslaglocatie beschikt onder andere over bovenloopkranen. Daarnaast beschikken we over opslagcapaciteit op een buitenterrein.

_RON9507

Personeel & materiaal

Kroon Transport werkt met de beste mensen en het beste materiaal. Onze Nederlandse chauffeurs beschikken over alle benodigde certificaten en onze voertuigen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en milieu.

Een bedrijf is zo goed als de mensen die er werken. Daarom werken wij met goed opgeleide distributiechauffeurs met diverse certificaten zoals heftruck, ADR (gevaarlijke stoffen) en VCA (veiligheid). Kroon Transport beschikt over een modern wagenpark met 26 trekkende eenheden en 29 getrokken eenheden. Wij vervoeren alle zendingen in gesloten trailers of kapwagens. Een groot aantal van onze voertuigen is uitgerust met een hefdak om volume zendingen mee te vervoeren.