Transport

MAAT Transport heeft een uitstekende reputatie op het gebied van normaal en exceptioneel vervoer. Transporten voeren wij uit met ons eigen wagenpark dat bestaat uit een grote diversiteit aan wagens en volgmateriaal met autolaadkranen tot wel 85 ton per meter. Hierdoor is MAAT Transport bijzonder geschikt voor complete bedrijfs- en interne verhuizingen. Behalve het transport voeren wij ook de plaatsingswerkzaamheden uit van bijvoorbeeld kluizen, schakelkasten en pompunits. Ons wagenpark rijdt zowel nationaal als internationaal en plannen wij vanuit drie strategische locaties: Alblasserdam, Rotterdam-Botlek en Antwerpen (Havengebied).

MAAT Transport legt de lat voor zijn chauffeurs hoog en investeert in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken allemaal over volgende certificaten:

  • Heftruckcertificaat
  • ADR-certificaat (gevaarlijke stoffen)
  • Veiligheidscertificaat (VCA)
  • Hijskraancertificaat
  • Hoogwerkercertificaat

 

HET BESTE MATERIAAL

MAAT Transport beschikt over 90 trekkende eenheden en 150 getrokken eenheden. Denk hierbij aan expressewagens, trekkers, open en gesloten bakwagens, open en gesloten trailers, semi-diepladers, eurodiepladers en schuiftrailers. Het merendeel is uitgerust met een hydraulische kraan en/of laadklep. Alle voertuigen zijn uitgerust met Tracking & Tracing en boordcomputer.

DE BESTE CHAUFFEURS

Een uitstekende reputatie op het gebied van transport begint met goede chauffeurs. MAAT Transport werkt alleen met de beste Nederlandse chauffeurs en investeert veel in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken over diverse certificaten zoals heftruck, ADR (gevaarlijke stoffen), veiligheid (VCA), autolaadkraan, hoogwerker en industriële verhuizingen.

truck

TRANSPORT BOTLEK IN BEELD

SPECIALIST IN INDUSTRIELE VERHUIZINGEN

MAAT Transport is gespecialiseerd in interne machineverhuizingen en industriële verhuizingen. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende voorbereiding en een strak tijdschema. We beschikken over een team van gespecialiseerde chauffeurs. Zij werken met speciale voertuigen die voorzien zijn van extra hulpgereedschappen zoals hydraulische vijzels, hand- en elektrische takels, rollerbanen, rol- en hefsets, stapelaars/safeliften (voor kleine ruimtes), speciale kraan voor trappenhuizen en plaatsingswagens met hydraulische laad- en loskranen tot 80 ton/meter.

MAAT-Vrachtwagens-35

VERHUIZING IN BEELD

EXPEDITIE

MAAT kan ook het complete transport verzorgen voor al uw  verschepingen en luchtvrachtzendingen van en naar alle bestemmingen wereldwijd. Hierbij nemen wij de complete logistiek voor onze rekening, vanaf de aflader tot en met het afleveren van de zending bij de ontvanger. Dit houdt in het lokale transport, het boeken van de zending (-en) bij de rederij en de documentatie & douane afhandeling. Dit kan zowel voor gecontaineriseerde verschepingen als conventioneel.

Modulair luchtkussen transportsysteem

Het modulair luchtkussen transportsysteem is  ontworpen om zware lasten en objecten van verschillende soorten en formaten intern te verplaatsen.  Voor het  luchtkussen transportsysteem bestaat geen gelijkwaardig alternatief, deze technologie bespaart namelijk veel tijd en kosten. De investering is  relatief laag, het proces veilig en het resultaat effectief. Dankzij het modulaire ontwerp, waardoor het systeem direct inzetbaar is voor diverse logistieke doeleinden, is dit luchtkussen transportsysteem zeer geschikt voor het zware werk tot aan 18 ton!

Hoe het werkt

Voor de maximale stabiliteit worden 4  luchtkussen modules  onder de last geschoven  zodat  het gewicht van de lading relatief gelijkmatig over de luchtkussen modules verdeelt  wordt. De luchtkussen modules worden aangesloten op de besturingseenheid, die aangesloten is op het persluchtsysteem. Met behulp van de luchtdrukregelaars wordt de luchtdruk geleidelijk verhoogd totdat de modules de last van de grond heffen. Op deze manier wordt er een dunne film van lucht gevormd onder de modules. Het object “zweeft” nu op deze film van lucht, vrijwel wrijvingsloos en is eenvoudig te verplaatsen en precies te positioneren in iedere horizontale richting.
Er zijn meerdere  personen nodig voor de optimale veiligheid om met dit systeem te werken en het verschuiven van het object te begeleiden.

Mogelijkheden

Zware voorwerpen tussen hallen  verplaatsen waar kranen niet kunnen komen
Geen vaste installatie in het gebouw nodig
Het systeem is niet veel groter dan het object wat verplaatst dient te worden
Geen puntbelasting
Geen vloerslijtage vanwege de lage wrijving
Verplaatsing van het object kan op de millimeter en in iedere horizontale richting